söndag 17 juli 2011

Korset i Hassela




På väg till Umeå stannade vi till hos goda vänner i Jättendal och då passade vi också på att besöka platsen där ett 30 m högt kors har rests. Korset har rests nära Sveriges geografiska center, på Svartberget i Hassela, som ligger 3 - 4 mil från det geografiska centret.
Man har planerat detta i 25 år och den 2 - 3 juli hade man invigning. I anslutning till korset kommer det att byggas en utomhusscen för 9000 pers. och en hel del annat.
Det var mäktigt att se detta stora kors. Korset är trons, hoppets och kärlekens eviga symbol. Korset är ju egentligen ett romerskt tortyrredskap och ett fruktansvärt sätt att ta livet av människor, men det har blivit ett tecken på att Jesus kom till världen för att återföra oss till gemenskap med Gud.
Länk: www.staffanskapellet.se

måndag 11 juli 2011

Semestern fortsätter

Efter att ha mellanlandat i Uppsala har vi dragit norrut. Vi har tillbringat några härliga dagar hos Robert & Åsa i Söderhamn. I går lämnade vi Trollkarlstjärn för att åka till Jättendal och hälsa på Fagerhovs. Stig tog med oss till Hassela där ett 30 m högt kors är rest, nära det geografiska centret i Sverige (mer om korset senare). I morse lämnade vi Jättendal och har kört till alldeles söder om Sundsvall. Där har vi hittat ett skapligt ställe (se bild) att njuta av solen ett tag innan vi fortsätter mot Umeå.

fredag 1 juli 2011

Gamla tider dyker upp




Vi befinner oss just nu hos Mia & Aavo i Storfors. Jag hittade några album med kort från Ebbarps-tiden. Det var en på många sätt härlig tid. Jag får återkomma till mer detaljer senare.