onsdag 25 maj 2016

Ernst har starka vapen forts.

Pappa Ernst
ERNST HAR STARKA VAPEN forts.

(Avslutningen av berättelsen om "Pistolmannen" föll bort, så här kommer den)

Efter allt detta med den pistolbeväpnade mannen var det dags för Ernst att få åka hem. De andra skulle till Umeå och Umedalens sjukhus.

Ernst hann bara vara hemma en kort stund innan polisbilen på nytt kom in på gården och nu skulle Ernst vara tvungen att åka med till Umeå. Pistolmannen var vild och höll på att sparka sönder bilen. Enda sättet att få mannen lugn var att Ernst åkte med och så fort han kom in i bilen tog han kommando och befallde mannen att vara lugn. Med Ernst vid sin sida höll sig mannen lugn. Det blev en lång resa och Viola blev återigen ensam med alla barnen. Det dröjde många timmar innan Ernst var hemma igen. Han var trött och sliten, men vid gott mod. Han hade än en gång upplevt det enda som fungerade, Namnet Jesus.

tisdag 24 maj 2016

Ernst har starka vapen

Familjen anno 1952
Rolands berättelse fortsätter

FAMILJEN VÄXER
I vår familj ökade barnaskaran, vilket innebar att Viola ofta stannade hemma medan pappa Ernst åkte iväg till möten. Det vanligaste sättet att ta sig fram var att cykla, men vintertid var det svårare, för då var det skidor och spark som gällde, om inte snön hade vräkt ner för då var det bara att gå. Ernst kunde bli borta många timmar för ett kvällsmöte. 
Lönen var väldigt låg. Lönen var det som blev kvar sedan alla månadskostnaderna för de nybyggda kapellen var betalda. En månad blev lönen 15 öre. 



ERNSTS STARKA VAPEN

I väckelsetider kan ovanliga saker hända. På ett möte någon mil från vårt hem blev en familj frälst. Efter några veckor detta hänt kom en polisbil in på vår gård. En förvånad Ernst öppnade för de två poliserna som uppmanade Ernst att genast följa med. Så fort de satte sig i bilen förklarade poliserna att mannen i den nyfrälsta familjen fått totalkaos i huvudet. De tyckte att Ernst hade en del i det som hänt och de tyckte att det var på sin plats att Ernst tog hand om röran han ställt till med. Mannen hade laddat sin pistol för att döda hela sin familj. Frun och barnen hade hunnit sticka iväg och därefter hade mannen förskansat sig i ladugården. Väl framme sa poliserna att Ernst skulle gömma sig bakom polisbilen och de skulle hoppa ner i krondiket. Ernst godtog inte förslaget utan sa att poliserna kunde hålla sig bakom polisbilen medan han gick in i ladugården. Poliserna insåg nog i den stunden att det inte var bara en person som hade fel i huvudet. De gav Ernst order om att stanna, för utan vapen kunde han bara inte gå in och möta en man med laddad pistol. Ernst upplyste poliserna om att han hade en uppdragsgivare, som hade mycket starkare vapen än en pistol. Så fort han öppnade ladugårdsdörren riktade mannen pistolen mot Ernst, som bara räckte ut handen mot mannen och befallde i Jesu namn den ande som plågade mannen att lämna honom. Mannen ramlade bakåt och tappade pistolen. Ernst plockade snabbt upp pistolen och stoppade den i kavajfickan. Mannen fick order från Ernst att resa sig upp och sida vid sida gick de ut till de skärrade poliserna som tittade fram bakom polisbilen. De satte handbojor på mannen och kroppsvisiterade honom. När detta var gjort tog Ernst fram pistolen och lämnade den till poliserna.