tisdag 28 juni 2011

Mer från Storfors



Det är många minnen som kommer när man är här i Storfors. Jag trivdes nog ganska bra i Storfors och för Grandma är ju Storfors den ort hon växte upp på. Det var här jag träffade Grandma 1963. Smedbygatan 6C var en trappuppgång som vi stått i många timmar och kramats och pussats.
Skolan är helt ombyggd (nybyggd). Något hus på Kroppavägen har rivits och det har tillkommit ett par rondeller på väg 26 mot Filipstad. Annars är det nog sig likt här.

Ett smultronställe



Efter att ha sovit i husbilen på Thomas och Elisabeths gård, var det i morse dags att leta oss ut i markerna kring Storfors. Vi kom till Jordkullen, där bestämde vi oss för att stanna ett par dagar, SMHI har lovat solsken i 2 dagar.
Bilderna är från vår ställplats vid Jordkullen. Den ena bilden visar utsikten när vi sitter under markisen. Det har varit intressant att cykla runt lite i Storfors, jag ska lägga upp några fler bilder senare.

söndag 26 juni 2011

Storfors

På vår semesterresa har vi nu kommit till Storfors. Just nu står vi på Elisabeth och Thomas gård (Elisabeth = Grandmas syster)

Jag tog en cykeltur genom centrala Storfors vid 19:30 -tiden idag (söndag 26 juni). Det var ganska dött: Se filmen. Vad gör människorna i Storfors en söndagskväll, ja inte är dom ute å rör sig på sta´n i alla fall.


Tider går

Det är dagen efter midsommardagen. Vid den här tiden brukar man tänka tillbaka på saker som har hänt andra midsommrar. Det har nog inte hänt så mycket i mitt liv under midsommarhelgerna, jag har ändå firat midsommar 64 gånger och det är nog bara två midsommrar jag minns. Den ena var 1961, då cyklade jag och en kompis från Skansholm till Fatmomakke och tältade där. Det bestående minnet därifrån är att jag halkade på blöta stenar och slog i rumpan så att jag knappt kunde gå.
Den andra midsommaren jag minns är midsommaren 1965. Jag bodde i Jakobsberg vid den tiden, det gjorde Leena också. Vi hade tagit på oss de finaste kläderna och begett oss till Kvarnbacken för att ta del av festligheterna, men det är något annat jag kommer ihåg mest. Dagarna innan midsommar hade varit till en guldsmed inne i stan (Stockholm) för att hämta ut våra förlovningsringar, som vi hade beställt. Nu var jag 17 år och vi hade känt varandra i två år, så nu var det dags att tala om för omvärlden att vi tänkte gifta oss så småningom. Vi deltog en stund i firandet, men ganska snart gick vi därifrån och hem till mig. Jag hyrde ett litet rum av den dam där Leena jobbade som barnflicka. Där i det lilla rummet satt vi på sängkanten och bytte ringar med varandra. Det här hade jag väntat på, jag var ju så otroligt kär. Jag kan fortfarande känna känslorna när jag tänker tillbaka på den tiden. Det fantastiska är att jag känner en enorm kärlek till Leena fortfarande. Visst kan man bli irriterade på varandra, men grundkärleken finns ändå där.
Hoppas att vi har många midsommrar kvar att fira tillsammans.