fredag 29 april 2016

Ernst Och Viola blir äkta makar

Viola i mitten med den ljusa klänningen
Rolands berättelse fortsätter.
Bibelskolan hade börjat och där såg Ernst en söt flicka som var från Mehedeby i Uppland. Hon hette Viola.
Efter avslutningen åkte Viola Till Malgomaj för att börja som evangelist. Vintertid var det skidor som var fortskaffningsmedlet när hon skulle besöka olika byar.
Ernst åkte till Norrbotten och Porsi-Vuollerim. Där var han med om en tid av väckelse. Folk blev frälsta och förvandlade. Bl.a fick han döpa Jokkmokks-Jocke i Luleälvens kalla vatten.
Brudparet Ernst och Viola
Tiden gick, men Viola och Ernst höll kontakten med varandra. De beslöt att gifta sig och bosätta sig i Skansholm där de blev pastorspar i Malgomaj Fria Församling. Bland det första Ernst gjorde var att besöka ordföranden i styrelsen för Skansholms föreningshus. Han ville hyra lokalen för möten. Dahlberg, som ordföranden hette, svarade på edgång att till pingstvännerna hyrde dom inte ut och det stod skrivet i stadgarna. Andra som ville fick hyra. Ernst tyckte det lät intressant och ville prata lite längre med Dahlberg. Efter kaffe och samtal upplyste Dahlberg att styrelsen skulle träffas veckan därpå och då skulle ärendet tas upp. Styrelsen blev oeniga och Dahlberg hade sagt att om inte Pingst-Eriksson fick ha möten i föreningshuset så skulle han avgå med omedelbar verkan. Beslutet ändrades och beskedet till en glad Ernst blev att de fick ha så många möten de ville i Skansholms föreningshus.

Fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar